Am actualizat Politica de confidentialitate a site-ului Doizece. Afla mai multe detalii Inchide

Reguli Texas Hold'em

Desi putine lucruri sunt stiute despre inceputurile jocului, statul Texas recunoaste oficial orasul Robstown ca locul in care a fost inventat, la inceputul anilor 1900.Texas Hold'em s-a jucat prima oara in Las Vegas in 1967 si a fost considerat o varianta superioara pokerului clasic pentru ca permite 4 reprize de pariere, in care se pot aplica variate strategii de joc.
Impartirea cartilor si blind-urile: Sistemul amesteca un pachet standard de 52 de carti. Discul galben (cu litera D) se misca in sensul acelor de ceasornic si marcheaza jucatorul care ar fi fost dealerul daca sistemul nu ar fi impartit cartile. Jocurile de Texas Hold'em incep cu cei doi jucatori din stanga dealerului (butonul galben). Acestia pariaza cate o suma predeterminata de bani inainte de impartirea cartilor, asigurand un pot minim. Aceste sume se numesc "blinds". "Small blind"-ul ( jucatorul din stanga dealerului) pariaza jumatate din deschiderea minima obligatorie, iar "big blind"-ul (al doilea din stanga dealerului) pariaza intreaga deschidere. Fiecare jucator primeste doua carti, cu fata in jos Incepe prima tura de beturi, pornind de la jucatorul din stanga big blind-ului. Jucatorii pot sa plateasca cu sec (call), sa pluseze (raise), sau sa renunte (fold) cand le vine randul.
Flop-ul: Dupa prima tura de beturi, dealerul aseaza pe masa trei carti, cu fata in sus. Acestea sunt numite "flop". (Nota: In final, un total de cinci carti vor fi asezate pe masa cu fata in sus. Jucatorii pot folosi orice combinatie dintre aceste carti si cele doua pe care le detin pentru a forma cea mai buna mana de poker posibila). Dupa flop are loc inca o repriza de beturi, incepand cu jucatorul din stanga dealerului (butonul galben). In timpul acestei reprize (si a celor viitoare) jucatorii pot sa plateasca cu sec (call), sa pluseze (raise), sau sa renunte (fold) cand le vine randul.
Turn: Dealerul intoarce inca o carte si o aseaza cu fata in sus pe masa. Aceasta se numeste 'turn'. Jucatorul de la stanga dealerului incepe a treia runda de beturi.
River: Dealerul intoarce cartea finala, a cincea, cu fata in sus si o aseaza pe masa. Aceasta carte se numeste 'river'.
Beturile finale si castigatorul: Jucatorii pot folosi acum orice combinatie a celor sapte carti - cele cinci de pe masa si cele doua proprii - pentru a forma cea mai buna mana de poker posibila. A patra (ultima) runda de beturi incepe cu jucatorul de la stanga dealerului. Dupa aceasta, jucatorii ramasi in joc isi arata cartile. Cel care a facut betul initial sau cel care a facut ultimul raise sunt primii care isi arata cartile. Jucatorul cu cea mai buna mana castiga.